Agrinovu je osnovao Pjer Luiđi Ferario, 1958. godine i prvi je osmislio upotrebu plastičnih materijala u poljoprivredi.

Zahvaljujući saradnji sa brojnim istraživačima (među njima i nobelovcem za hemiju, prof.Natta), razvili su nekoliko formula za kratkotrajnu razgradnju plastike.

70'tih godina u kompaniju je stupio njegov sin, Stefano, koji je vizionarski počeo da koristi mreže u poljoprivredi, naročito na južnoj hemisferi, te je doveo Agrinovu u prekookeanske države.

80' i 90'tih sa još većom afirmacijom na tržištima južne hemisfere, Agrinova se povećavala i njeni proizvodi su postali dostupni kupcima tokom cele godine, jer je to proizvodnja omogućavala u svakom trenu, svakog dana, kad god su kupci tražili brzu isporuku.

Trenutno kompanijom upravlja treća generacija, unuk Pjerluiđi. Pod njegovim vođstvom proizvodnja još više raste, a prodaje se više od 5000 hekt mreža za poljoprivredu, u preko 40 zemalja sveta.

Agrinova je za poslednji 60 godina ulagala u razvoj nudeći najsavremeninu tehnologiju i pružajući najbolje produkte za ovaj sektor.

Agrinova nudi najveću zaštitu, planira sa svojim kooperantima, nudi najbolju strategiju i sisteme zaštitnih mreža, te pruža sve vrste konsultacija.