Agrinovu je osnovao Pierre Luigi Ferrari 1958. godine i prvi je dizajnirao upotrebu plastičnih materijala u poljoprivredi.

Zahvaljujući saradnji sa brojnim istraživačima (među njima i dobitnik Nobelove nagrade, prof.Natta), razvili su nekoliko formula za kratkoročnu degradaciju plastike.

Sedamdesetih godina, njegov sin, Stephano, stupio je u kompaniju, koja je postala vizionar da koristi mreže u poljoprivredi, posebno u južnoj hemisferi, i doveo Agrinova u prekomorske zemlje.

80-ih i 90-ih godina sa povećanom afirmacijom na tržištima južne hemisfere, Agrinova je porasla, a njeni proizvodi postali su dostupni kupcima tokom cijele godine, jer je dozvoljavala proizvodnju u svakom trenutku, svaki dan, kad god su kupci tražili brzu isporuku.

Trenutno, kompanijom upravlja treća generacija, unuk Pierre Luigi. Pod njegovim vodstvom, proizvodnja raste, a više od 5000 hektara poljoprivrede prodaje se u više od 40 zemalja širom sveta.

Agrinova je uložila u razvoj poslednjih 60 godina, nudeći vrhunsku tehnologiju i obezbeđujući najbolje proizvode za ovaj sektor. Agrinova nudi najveću zaštitu, planira sa svojim kooperantima, nudi najbolju strategiju i sisteme zaštite mreža i pruža sve vrste konsultacija.